Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева се срещна с Областния управител

     Днес, 21 юни 2015 г., Областният управител д-р Маргарита Новоселска посрещна в кабинета си Заместник министър-председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева. Тя бе придружена от съпредседателя на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, народния представител Настимир Ананиев и членове на екипа й. В срещата участва и зам. областният управител Йордан Йорданов, кандидатура на РБ за кмет на Добрич.

     В позитивен и конструктивен разговор бяха коментирани въпроси от социално-икономическото развитие на област Добрич, включително темата, поставена от д-р Новоселска за състоянието на инфраструктурата в региона. Обсъдена бе необходимостта от изграждането на скоростния път Варна - Добрич, както и подобряване на общия вид на ГКПП в областта. Меглена Кунева допълни, че близостта на Добрич до границата дава реални шансове за развитие, от което областта трябва да се възползва. Общо бе мнението, че без инфраструктура не може да се развива и туризъм. В този контекст, гостите припомниха позицията на премиера и на управляващото мнозинство за приоритетното изграждане на магистрала Хемус.

     Областният управител сподели наблюденията си, че не винаги взаимодействието между централната и местната власт е на необходимото ниво, с което вицепремиерът Кунева се съгласи. Тя сравни добрата координация с "висш пилотаж" и подчерта, че има още много какво да се прави по отношение на местното самоуправление. В хода на срещата бяха коментирани и теми, свързани с реформата в съдебната система, организационно-техническата подготовка на изборите и ангажимента на всички участници в изборния процес за стриктно спазване на Закона.

     Областният управител д-р Маргарита Новоселска поздрави вицепремиера Меглена Кунева в качеството й на председател на ДБГ, за издигнатата обща кандидатура за кмет от името на Реформаторския блок на зам. областния управител Йордан Йорданов.




Актуално

съобщение

анкета