Област Добрич с три номинации за годишната държавна награда „Св. Паисий Хилендарски” за 2015 г.

     В указания срок от Министерството на културата и съобразени с изискванията, в Областна администрация Добрич постъпиха следните предложения за удостояване с годишната държавна награда „Св. Паисий Хилендарски", за стимулиране на български творци и изпълнители на произведения, свързани с българската история и традиции:
Община град Добрич с номинация от Регионален исторически музей - Добрич, за носител на държавната награда да бъде удостоен екип от млади хора, автори и създатели на сайта „Българска история" (http://www.bulgarianhistory.org)
Община Генерал Тошево предлага наградата да получи Иван Йорданов Димитров /Гранитски/. С цялата си творческа и издателска дейност Иван Гранитски допринася за съхраняване на българската идентичност и за популяризиране творчеството на българските поети, писатели и художници,
Община Тервел номинира за държавната награда „Св. Паисий Хилендарски", народната певица Калинка Вълчева, носител и продължител на традиционната българска фолклорна традиция и неин неизменим защитник.

     Областният управител д-р Маргарита Новоселска изпрати в Министерство на културата трите номинации заедно с мотивите за награждаване, свързани с приноса на твореца към националната културна идентичност.




Актуално

съобщение

анкета