Ползотворен разговор за развитие на взаимното сътрудничество

prev next

     В рамките на посещението си в Добрич, Н. Пр. Микола Балтажи бе поканен на опознавателна визита от Областния управител д-р Маргарита Новоселска.

     Дипломатът разказа за нелекия период, който изживява сега неговата страна, за трудния старт на предприети реформи в 64 сфери на дейност, за предстоящите стъпки в процеса на децентрализация. Посланик Балтажи изяви интерес към възможностите за икономическо сътрудничество и установяване на контакти на регионално ниво, като допълни, че има интересни предложения от аграрната сфера.

     Областният управител д-р Новоселска посочи, че има реален шанс да се даде тласък на този процес след 1 януари 2016 г., когато ще бъде въведена Зоната за свободна търговия в рамките на Спогодбата за асоцииране между Украйна и Европейския съюз. Този акт ще открие добра възможност за бизнеса от двете страни. Областният управител изрази готовност  да се работи за създаването на благоприятен климат за партньорски отношения, за насърчаване на инвеститорския интерес, а също така за обогатяване и задълбочаване на връзките в  сферата на туризма, което е от взаимен интерес. 

     По-късно през деня, Областният управител д-р Маргарита Новоселска и Н. Пр. Микола Балтажи положиха цветя на новооткрития паметен знак в Добрич "В памет на таврийските българи".




Актуално

съобщение

анкета