Второ работно заседание на комисията за изработването на здравна карта на област Добрич

     Днес, 13.11.2015 г. в Областна администрация Добрич, се проведе второто работно заседание на Комисията, на което бе обсъден в детайли проектът на областната здравна карта, презентиран от РЗИ. Съобразно методиката на Министерство на здравеопазването, областните здравни карти се създават след оценка на потребностите от спешна, първична и специализирана извънболнична и болнична помощ и съответствието на лечебните заведения. Оцeнкaтa ce oтpaзявa в Анaлиз нa cъcтoяниeтo нa cиcтeмaтa нa здpaвeoпaзвaнe в oблacттa, cъдъpжaщ cинтeзиpaнa aнaлитичнa инфopмaция.
     След направените обсъждания в рамките на днешната работна среща, Областният управител Детелина Николова, която е председател на комисията, изрази убеденост, че Анализът своевременно ще бъде изпратен на всички членове, които да се запознаят с него предварително и на последното заседание идната седмица, вече ще се коментира готовият продукт.

     Припомняме, че в срок до 23 ноември 2015 г., изготвената Областна здравна карта следва да бъде изпратена в Министерство на здравеопазването.

 

 




Актуално

съобщение

анкета