Областният управител се срещна с добричкия лекоатлет Йордан Петров

     Областният управител Детелина Николова сподели пред младия спортист, че следи с интерес както неговото развитие, така и на всички талантливи младежи от областта, и полага усилия в рамките на възможното, те да бъдат подпомагани. 

     В предходни години, в позицията си на кмет, Детелина Николова и служители на Община град Добрич, са оказвали финансова подкрепа на момчето. През 2015 г., с тяхна помощ, той е успял да си плати първия семестър и да се запише студент във филиала на Шуменския университет в нашия град. За благородната инициатива съобщи самият спортист в добрички медии, а в Областна администрация бе получено специално писмо до новоназначения Областен управител Детелина Николова с благодарност за дарението.
Както в писмото, така и днес по време на срещата, младежът изказа своята признателност и с гордост разказа за взетите изпити с петици и шестици, като студент в специалност „Преподавател по педагогика и информационни технологии". Целта му сега е да има успех над 4.50, който ще му даде право на стипендия. 
Детелина Николова увери младежа, че цялата област се гордее със своите талантливи млади хора и те не бива да остават незабелязани. Затова тя ще продължи усилията си в посока търсене на нови възможности за подпомагане на лекоатлета, който живее в лишения. 
     В тази връзка припомняме, че наскоро заместник областният управител Ивайло Манушев апелира към своите приятели в социалната мрежа да подкрепят младия спортист с лични дарения, за да покажат по този начин благодарността си за високите постижения в спорта, които момчето постига въпреки трудния начин на живот. 




Актуално

съобщение

анкета