Областният управител Детелина Николова посрещна Генералния консул на Република Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол

prev next

     Днес, 24 март 2016 г., Генералният консул на Република Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол, бе на посещение в Добрич, което започна с визита при Областния управител Детелина Николова. 
     В проведения конструктивен диалог Областният управител припомни установени и утвърдени в годините добросъседски контакти между турски градове и общини от област Добрич. Те се надграждат и се изпълват с ново съдържание, както в сферата на образованието и културата, така и в икономиката с фокус върху селското стопанство. Областният управител и дипломатът споделиха общо мнение, че географската близост на двете държави е голямо предимство и това дава възможност за реализация на много съвместни инициативи и проекти. Взаимно се споделя намерението за подкрепа и по-нататъшно развитие на сътрудничеството, както и за укрепване на близостта между народите на двете страни, които са важен фактор в Балканския регион.
     В хода на срещата, Областният управител и Генералният консул с тревога размениха мисли за случващото се в Европа и за сериозната бежанска вълна. Категорично осъдиха тероризма във всичките му форми, изразиха надежда за общоевропейско решение в интерес на мира, стабилността и сигурността на гражданите.
     В края на своята визита, гостът с интерес разгледа луксозното издание, посветено на проведената миналата година в Истанбул „Интернационална среща на жените кметове - 2015", в която Детелина Николова е взела участие като единствен представител от България. Подписаната тогава Декларация за мир, бе посочена от г-н Акйол, като красноречив пример за това, че Турция обединява усилия в тази посока, а жените в политиката доказват своя категоричен принос за защита на мира в световен мащаб.




Актуално

съобщение

анкета