Област Добрич със свои инициативи по повод Европейския ден на морето

     Оценявайки голямото значение на общия подход и сътрудничество за опазване и устойчиво развитие на Черноморския регион, по инициатива на Областния управител Детелина Николова, на предстоящото заседание на Регионалния съвет за развитие в Североизточен район през месец юни, този акцент от дневния ред, ще бъде посветен на Европейския ден на морето - 20 май.
     В рамките на заседанието на РСР в СИР, под председателството на Областния управител на Добрич, ще бъдат представени 2 проекта на Института по океанология, свързани със стратегии за повишаване на устойчивостта на бреговете, както и трансграничен морски пространствен план за Черно море - Румъния-България.
     От Регионалния офис за Трансгранично сътрудничество за границата между Румъния и България - гр. Кълъраш, ще презентират резултати от Програмата за ТГС „Румъния - България" 2007 - 2013 г., свързани с Черноморското крайбрежие.
     На 20 май в сградата на Областна администрация - Добрич /I етаж/, ще бъде подредена изложба на детски рисунки, посветена на Европейския ден на морето. Автори са ученици от СОУ „Кл. Охридски" и възпитаници на школите по изобразително изкуство към НЧ „Йордан Йовков - 1870" и Общински младежки център - Добрич. Чрез творбите си младите художници отправят послания към своите връстници за опазване чистотата и красотата на Черно море.
     Трите крайморски общини в област Добрич - Балчик, Каварна и Шабла, също подготвят и ще посветят свои инициативи на Европейския ден на морето:
     В община Балчик ще бъде проведена ветроходна регата „Балчик". Регатата ще се проведе на 24.05.2016г. по инициатива на Морски клуб град Балчик. Награждаването на победителите ще бъде от 15:30ч. пред хотел „Мистрал", град Балчик.
     Община Каварна ще организира фестивал „Европейски фест". Фестивалът ще се проведе на 11 и 12 юни 2016 г. изцяло на територията на морската зона на град Каварна, като ще бъде насочен към демонстрации на екстремни спортове, 24-часов диджей маратон и други.
     Община Шабла ще се включи с презентация „Аз обичам морето" на 27 май 2016 г. в сградата на Общински детски комплекс - Шабла. Мероприятието е организирано от Клуб „Природолюбител" към ОДК - град Шабла.




Актуално

съобщение

анкета