Областният управител Детелина Николова и зам.-министърът на околната среда и водите Бойко Малинов проведоха среща с жителите на Българево

prev next

     В резултат на осъществената комуникация на Детелина Николова с министър Ивелина Василева, днес заместник-министърът на околната среда и водите Бойко Малинов заедно с Областния управител и кмета на Каварна, проведоха среща в с. Българево с местните хора и рибари от региона, за да потърсят заедно решение на проблема с достъпа до плажа в залива Болата, тъй като плажната ивица там дава препитание на голяма част от жителите на селото.

     „Знаем, че хората имат поминък тук, знаем и за дейностите, които се осъществяват в резервата. Длъжни сме да опазваме природата, каза пред жителите на с. Българево Областният управител Детелина Николова. Нека сме единни в решаването на общите проблеми, но и да сме отговорни в защита на интересите, които има законодателството на Република България, защото сме част от съхраняването на един от най-красивите заливи в света", заяви още тя по време на организираната среща.

     „Плаж „Болата" се намира в резерват, в който човешките дейности би трябвало да бъдат ограничени. Поради тази причина, решенията, които ще се вземат трябва да избегнат конфликт между състоянието, статуса и целите на резервата, категоричен бе зам.-министърът. Тази ситуация е образувана и наслагвана с години", с тези думи Бойко Малинов се обърна към хората и допълни, че решение на проблема ще бъде намерено с помощта на всички институции - Министерство, Областна администрация и местна власт.

     Преди срещата с хората, зам.-министър Бойко Малинов заедно с Областния управител Детелина Николова и кмета на Каварна Нина Ставрева, посети Болата и се запозна на място със ситуацията.




Актуално

съобщение

анкета