Областният управител прие в кабинета си бесарабския българин Василий Митков, автор на книгата „Голготата на българите в Таврия: анатомия на репресиите (1920-те – 1940-те години)“

     В рамките на посещението си в Добрич по повод премиерата на книгата „Голготата на българите в Таврия: анатомия на репресиите (1920-те - 1940-те години)" от бесарабския българин Василий Митков, днес Областният управител прие в кабинета си автора, който е и председател на Запорожкото областно общество „Българска култура". Той й подари книгата, чиято премиера ще бъде утре, 28 юни 2016 г., с послание за това, че „като кмет на Добрич подкрепи инициативата за увековечаване паметта за трагедията на таврийските българи, реализирана като паметник".
     Припомняме, че тази инициатива на Детелина Николова, бе подкрепена от Общински съвет и намери място в календара на Добрич, за да докаже, че ние помним и ще съхраним в паметта си нашите изстрадали сънародници, които заслужават да бъдат почитани и уважавани. Те не забравиха своя род и език и продължиха да отстояват своята българска същност. Затова с откриването на паметния знак на 5 ноември 2015 г., Добрич стори поклон пред хилядите наши сънародници, които ни завещаха национална гордост и достойнство, припомни днес Детелина Николова.




Актуално

съобщение

анкета