В Областна администрация работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна - 0888478606

Областният управител Детелина Николова посрещна скъпи приятели от Бесарабия

     В рамките на своето посещение в Добрич по повод официалното откриване на паметника на ген. Иван Колев, родствениците на освободителя на Добруджа, бяха приети от Областния управител.
      Детелина Николова поздрави сърдечно гостите, с които я свързват дългогодишни контакти и подчерта, че тяхното участие в юбилейните тържества по повод 100-годишнината от Добричката епопея, показва за пореден път, че връзката с нашите сънародници е неразривна и родолюбивото чувство е неизменно. Всички ние като български патриоти, независимо къде живеем, пазим в сърцата си българщината и любовта към Отечеството, и сме длъжни да съхраним нашата съпричастност към  културноисторическата и родова памет, заяви тя.
     В срещата участваха племенниците на ген. Колев Сергей Стоянов и Елена Стоянова, кметът на община „Света София" в град Измаил Николай Иванов, Мария Корчагина - кмет на Асоциация „Роднини" в град Измаил, Иван Лефтеров - кмет на село Каменка, родственик на ген. Колев и кметът на родното село на генерала село Бановка.

 
Актуално

съобщение

анкета