Областният управител присъства на официалната церемония по откриването на важен инфраструктурен обект за Добрич - хидрофорна станция „Балик“

prev next
     Модерната помпена станция „Балик", която отговаря напълно на европейските норми и изисквания, ще благоприятства очакванията на нашите съграждани по отношение на нормалното водоподаване, убедена е Детелина Николова. Ще бъде регулирано налягането на водата и достигането й до високите етажи на блоковете, като ефектът ще е значим в цялата тази зона, където се формира голяма част от общите загуби на вода.
     По думите на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, предприетото от "ВиК" зониране във водоснабдяването на Добрич ще бъде добра база за обновяване на целия воден цикъл в града. Проектът предстои да бъде реализиран, като безвъзмездното финансиране по оперативна програма е 85 000 000 лева, каза Ивелина Василева. 
     На събитието днес, 26 септември 2016 г., присъстваха Областният управител, народни представители, кметът на Добрич. Поканени бяха и живеещите в квартал „Балик". 



Актуално

съобщение

анкета