Областният управител Детелина Николова посрещна генерал-майор Тодор Дочев

     На откриването на Международната научна конференция „Първата световна война и България през 1916 година", вчера, 5 октомври 2016 г., ген.-майор Тодор Дочев, началник на Военната академия „Г. С. Раковски" в София и председател на Организационния комитет за отбелязване на 100 години от Първата световна война, бе придружен от Областния управител Детелина Николова.
     В хода на проведената среща днес с ген.-майор Дочев и зам.началника на Военна академия  полк. д-р Стоян Стаматов, Областният управител запозна гостите с изготвения Областен план за честванията на 100-годишнината от Първата световна война с финансов разчет за 2017 г., който в определения срок бе изпратен за одобрение в Министерство на отбраната и предстои  да стане част от Националния план за следващата година.  
     Друга обсъдена тема по време на разговора, бе възможността за представянето на филма за кап. Димитър Списаревски за втори път в Добрич. Документалният филм "В търсене на Списаревски" бе излъчен в родния град на героя на 18.12.2013 г. по повод 70 години от гибелта на кап. Димитър Списаревски. Актуално

съобщение

анкета