1 ноември - Ден на Народните Будители и на българските учени

 

Уважаеми добруджанци,

Уважаеми радетели на науката,  културата и просветата,

творци, журналисти,

Най- сърдечно Ви поздравявам с

Деня на Народните Будители и на българските учени -  1 ноември!

     В навечерието сме на тази светла дата от българския  календар, превърнала се в символ  на духовността,  в празник на който почитаме възрожденския дух и традиции, оставили значими следи в историческата летопис. Отдаваме дължимата почит пред имената на българските будители - извисили националния дух и самосъзнание, но редом до тях с гордост нареждаме техните достойни следовници - учени, изследователи, учители, писатели, журналисти, творци от всички сфери - хората, на които в значителна степен се дължи фактът, че българската култура, наука и образование отдавна имат своето европейско и световно признание.

     Поздравявам най- сърдечно творческата интелигенция на Област Добрич и изразявам своята благодарност и признателност за  таланта, труда и значимия принос в утвърждаване на ценностите на културното многообразие, за съграждането на  положителния образ на нашата област и цялостното българско присъствие в европейското духовно пространство!

     Благодаря ви, съвременни будители! Бъдете все така достойни радетели на мисията на културата, науката и просветата - мисията за създаване на личности, с които България да се гордее!

     Да е честит празникът на всички добруджанци!

                                                                 Желязко Желязков

                                                                      Областен управител на Област Добрич




Актуално

съобщение

анкета