Областният управител Детелина Николова поднесе фолклорен букет за юбилея на МБАЛ Добрич

prev next
Областният управител Детелина Николова поднесе подарък фолклорен букет на лекари, медицински сестри и здравни работници по повод юбилея на Многопрофилна болница за активно лечение Добрич. Младите танцьори от студията с ръководител Стоян Господинов честитиха от името на Областния управител предстоящите коледно-новогодишни празници на медиците, като им пожелаха здраве и лично щастие и внесоха празнично настроение със своето изпълнение.
Областният управител Детелина Николова бе гост на тържественото честване на 150 години МБАЛ Добрич, провело се в огледална зала „Нели Божкова". „За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод 150-годишнината от създаването на Многопрофилна болница за активно лечение в Добрич.
150 години са една достолепна възраст, която заслужава уважение. Убедена съм, че не са много градовете в страната, които могат да се похвалят със своя болница, чийто основи са положени още през 19 век" - обърна се Областният управител към лекари, медицински сестри и здравни работници. Тя благодари за всеотдайността им и благородния им труд, чрез който ежегодно даряват здраве, живот и надежда на хиляди пациенти от цялата област Добрич и им пожела много здраве и щастие на тях и близките им.
Областният управител Детелина Николова поднесе поздрав и на доц. Ташо Ташев, чиято книга „170 живота, отдадени на здравето на добруджанци" бе представена от проф. Енчо Калчев. „Книгата Ви е поредно доказателство, че Вие сте от тези личности, които дават всичко от себе си в полза на обществото. Убедена съм, че както в работата си като лекар и общественик, така и като изследовател, сте вложил цялата си душа и сърце, за да издадете и ни представите тази книга, събрала историята на нашата болница" - с тези думи се обърна Областният управител към автора, като му пожела здраве и още творчески вдъхновения.



Актуално

съобщение

анкета