Затворен за движение е пътят Одринци-Ведрина-Суворово

По данни на дежурния в Областния съвет за сигурност към 17.00 часа на 10 януари, 2017 г., забрана за движение на моторни превозни средства на територията на област Добрич има по пътя Одринци-Ведрина-Суворово и Добрич-Балчик. За всички направления важи ограничение за движение на МПС до 12 т., а по пътя Добрич-Варна - до 3.5 т. На територията на община Добричка непроходими са пътищата до селата Ново Ботево и Дряновец, а в община Крушари недостъпни все още са селата Дяково и Добрин. На територията на община Генерал Тошево непроходими са пътищата до Сърнино, Средина, Александър Стамболийски, Сираково, Конаре, Рогозина и Спасово, като през деня е имало закъсали автомобили в посока Спасово.
Дежурните на общините информират, че общинските пътища с малки изключения са разчистени, но трудно проходими. Навсякъде в областта са извършени доставки на хляб и други стоки от първа необходимост.
От ВиК информират, че пониженото налягане и липса на вода в централната част на града се дължи на отстраняване на авария на водопровод с голям диаметър по ул.,,Кирил и Методий" № 55 и това е причината за пониженото налягане и липса на вода в централната част на града. В община Добричка вече само четири села са без вода - Пчелник, Житница, Тянево и Соколник. На територията на община Каварна без вода е село Нейково. Отстранена е аварията на помпена станция Крушари и на територията на общината без вода е само село Габер.
Обявеното бедствено положение на територията на общините Добричка и Генерал Тошево остава.



Актуално

съобщение

анкета