Основните пътни артерии в област Добрич са проходими при тежки зимни условия

Основните пътни артерии в област Добрич са проходими при тежки зимни условия, съобщават от Областния съвет за сигурност по данни на дежурния в Областно пътно управление. Към 7.30 часа на 13 януари 2017 г. движението по път II-29 за Кардам е без ограничения. От Добрич по посока Варна е въведено ограничение до 12 т. Движение на МПС до 12 т е въведено и по път I-9 - Дуранкулак – Варна. „Все още област Силистра не е отворила пътищата си, затова към 7.30 часа остават затворени на територията на нашата област пътищата Тервел – Силистра; Честименско – Силистра; Орляк – Зърнево за Шумен; Коларци – Тервел. Благодарение на усилената работа на екипите на пътно-поддържащата фирма от 7.30 ч. са отворени за движение отсечките Добрич-Крушари и Добрич-Карапелит-Тервел, като и при двата пътни участъка е въведено ограничение за движение на МПС до 3.5 т“ – информира Областният управител Детелина Николова. 
По данни на „Енерго-Про“ към 7.30 часа няма населени места без електрозахранване. Дежурният от ВиК съобщава, че без вода са селата Стражица в община Балчик и Зимница в община Крушари.
През нощта екип на Пожарна безопасност и защита на населението е оказал помощ на закъсала линейка с болен от Крушари.Актуално

съобщение

анкета