Основните пътища в област Добрич са проходими при тежки зимни условия

Основните пътища в област Добрич са проходими при тежки зимни условия, информират от Областния съвет за сигурност, по данни на дежурния в Областно пътно управление. По информация на дежурния в ОПУ към 16.00 часа на 13 януари 2017 г., движението по път II-29 Добрич - Кардам е без ограничения. Без ограничение се осъществява движението на МПС по път II-29 и в участъка от Добрич - Варна. За път I-9 Дуранкулак-Варна е въведено ограничение за движение на МПС до 12 т. Отворени за движение на МПС до 3.5 т са пътищата ІІІ-7606 Карапелит - Кочмар, ІІІ-207 Кочмар - Тервел, ІІІ-293 Добрич - Крушари. Без ограничение се допуска движение по пътя Честименско-Силистра. Затворени да движение са пътищата Тервел - Силистра; Орляк - Зърнево за Шумен; Коларци - Тервел.
По информация на дежурния във ВиК без вода са селата Стражица от община Балчик и Зимница от община Крушари. Дежурните в общините Добричка, Тервел, Балчик, Каварна и Шабла докладват, че няма села без електрозахранване и водоснабдяване, а общинските пътни мрежи са проходими при зимни условия. При тежки зимни условия е проходима общинската пътна мрежа на територията на община Крушари, информират от Областния съвет за сигурност , по данни на дежурния в общината.
Единствено в община Генерал Тошево е в сила бедствено положение все още, откъдето по данни на дежурния към 16.00 часа, пътищата са непроходими. Отворен е само пътят за Кардам.Актуално

съобщение

анкета