В Областна администрация работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна - 0888478606

Областният управител изпрати съболезнователно писмо до семейството на Борис Георгиев Моката

Днес, 30 януари 2017 г., Областният управител Детелина Николова изпрати съболезнователно писмо до семейството на Борис Георгиев - Моката. В него тя изказва своите и на цялата добруджанска общественост съболезнования за загубата.
"Борис Георгиев - Моката ще остане в сърцата на поколения добруджанци като скромен, доблестен и честен човек. Той обичаше родния Добрич и Добруджа и беше съпричастен с болката и радостите на града и приятелите.
Завинаги в паметта си ще запазим спомена за първия ни олимпийски медалист, спортиста, човека и приятеля, посветил живота си на развитието на българския спорт. Едва ли има човек, познавал Борис Георгиев, който да не е бил запленен от неговата смелост, воля и опит, които с радост предаваше на поколенията. Той споделяше болката на всеки и даряваше надежда, беше опора в трудни житейски моменти на мнозина и вдъхновение да продължат своя път напред. Позволете ми в този тъжен ден да поднеса моите, и на всички добруджанци, искрени съболезнования за тежката загуба. Присъединяваме се към Вашата скръб, като се прекланяме пред силата на духа му!" - пише Детелина Николова до близките на почетния гражданин на Добрич.
Съболезнования за загубата на спортната общественост у нас Детелина Николова изпрати и до министъра на младежда и спорта проф. Даниела Дашева, и до Стефка Костадинова - председател на Български олимпийски комитет.Актуално

съобщение

анкета