Организационно-техническата подготовка на изборите в област Добрич върви по план

Във връзка с предстоящите парламентарни избори 2017, които са насрочени за 26 март, Областният управител Д. Николова, съобразно вменените ангажименти на институцията, следи стриктно за своевременното изпълнение на задачите в изборния процес, съгласно хронограмата, приета с Решение на ЦИК, както и указанията на Министерски съвет.
Днес в Областна администрация се очаква да пристигнат удостоверения за гласуване на друго място и регистри за тях. След получаване на документите, ще бъдат уведомени общините, чийто представители по график ще получат определения за всяка една община брой удостоверения за гласуване на друго място и регистри за тях. Общо за област Добрич ще бъдат разпределени по общини 1600 удостоверения и 80 регистъра за гласуване на друго място.
Съгласно хронограмата, приета с Решение на ЦИК, както и указанията на Министерски съвет, до 17 часа на 21 февруари партии, коалиции и Инициативни комитети правят предложения до Районната избирателна комисия за регистрация на листи с кандидати за народни представители за предстоящите парламентарни избори.



Актуално

съобщение

анкета