Заместник областният управител д-р Катя Ганова се срещна с представители на Агенцията по заетост

 

     В продължение на шест месеца работодатели и общини могат да наемат общо 155 души на шестчасов работен ден. Проектите трябва да се представят до 27 ноември, предупредиха от Националната агенция по заетостта. Наетите ще получават по 230 лева заплата. Ограничени са бройките за добричките общини. Те са базирани на данните от равнище на безработица и брой регистрирани безработни до 1 септември.

     Най-много средства и съответно работни места се отпускат за община Генерал Тошево - 86 580 лева за 70 души. Следва община Тервел с предвидени 50 476 лева за 41 бройки. Община Добричка може да кандидатства за 24 работни места, обезпечени с 29 664 лева. В община Каварна трябва да готвят проект за 8 работни места за 9 888 лева. Четирима безработни могат да поемат в община Шабла за отпуснатите 4 994 лева. Град Добрич и Крушари  могат да осигурят работа на по трима души, като средствата за двете общини са по 3 708 лева. Последни в класацията са община Балчик, от където могат да правят проект за две бройки и 2 472 лв.

     В две групи дейности могат да се разработват проектите. За подобряване условията на труд и работна среда и за основното производство на дадено предприятие, обясни Русанка Стоянова от Дирекция "Национална служба по заетост". В програмата тази година не се предвиждат бройки за заети в селското стопанство, освен ако не са в преработвателната промишленост.  Двойно по-малко са средствата, застъпени за програмата в националния бюджет, обясниха специалистите - едва 65 милиона.

 




Актуално

съобщение

анкета