Стартират ремонтните дейности по републиканската пътна мрежа

В началото на месец април започват ремонтните дейности по републиканска пътна мрежа на територията на област Добрич, съобщи Областният управител Детелина Николова. От 1 април 2017 г. Областно пътно управление ще започне изкърпване на дупките по асфалтовите настилки по някои от основните направления - Добрич-Албена; Каварна-Балчик; Генерал Тошево-Каварна; Камен бряг-Каварна; Добрич-Житница-Балик.
Освен изкърпване на асфалтовите настилки през пролетта са предвидени и мероприятия по отводняване и ландфаштно оформление, добави още Николова. С Областно пътно управление е уточнено, че в мероприятия по отводняване са предвидени дейности по оформяне на канавки, почистване на отводнителни улеи, подравняване на банкети и почистване на водостоци. Такива дейности ще бъдат извършени по направленията Добрич-Балчик; Добрич-Албена; Добрич-Крушари; Крушари-Добрин; Каварна-Балчик-Оброчище; Жегларци-Тервел-Честименско; Оногур-Крушари; Конаре-Белгун; Дропла-Генерал Тошево и Методиево-Преселенци.
През април ще бъдат извършени и ландшафни дейности - изсичане на храсти, оформяне на корони на дървета и отсичане на единични дървета, по следните направления: Добрич-Балчик; Добрич-Албена; Дуранкулак-Балчик; Генерал Тошево-Кардам; Генерал Тошево-Каварна; Балчик-Генерал Тошево и Методиево-Преселенци.



Актуално

съобщение

анкета