Областният управител Детелина Николова връчи Почетна грамота на Севдалина Мавродиева – Нейкова

Областният управител Детелина Николова днес посрещна част от момичетата от СК „Алексия" и техния ръководител Севдалина Мавродиева-Нейкова, които се представиха блестящо на завършилия световен шампионат „Звездите на танца" в Пореч, Хърватска.
Областният управител поздрави девойките, донесли поредни отличия и връчи Почетна грамота на ръководителя на клуба за нейния изключителен и траен принос в развитието на танцовото изкуство, постигнати отлични резултати при представянето на Добрич и България на Световни първенства и показана социална ангажираност и отговорност при работата с млади хора в област Добрич.
От своя страна момичетата подариха на Детелина Николова един от своите плакати, като споделиха, че именно добричкия спортен клуб „Алексия" е бил на плакатите, с които в Пореч е популяризиран световния шампионат по време на неговото провеждане.
Севладина Мавродиева-Нейкова, разказа, че тази година конкуренцията е била изключително голяма и затова отличията са още по-ценни, като добави, че СК „Алексия" за трети път влиза в Гала концертите на световни първенства.
Детелина Николова поздрави момичетата за успеха им, като изрази личното си радост и възхищение и заяви, че те трябва да се гордеят с това, което правят, тъй като танцът е най-красивото изкуство, а красотата възпитава и движи обществото напред.
Полученият като подарък от спортния клуб плакет с плаката на „Алексия" Областният управител ще дари, като припомни, че именно Добрич е родното място на българския балет и в Добрич се провежда национален конкурс за млади балетни изпълнители. Севдалина Мавродиева разкри, че от есента в клуба ще започне работа балетен педагог и следващата стъпка в развитието на СК „Алексия" е именно създаване и на балетна група от подрастващи.Актуално

съобщение

анкета