Областният управител подписа договор с БЧК за водноспасителна дейност на четири от неохраняемите плажове в област Добрич

Областният управител Красимир Кирилов подписа договор с единствения кандидат, подал документи по процедурата за избор на изпълнител за осигуряване на водноспасителна дейност на четири от неохраняемите плажове в област Добрич. За поредна година кандидат за предоставяне на услугата е Български Червен кръст, като тази година спасителните постове ще са с два повече, спрямо предходното лято. От 1 юли спасителни постове ще има на плажовете „Фиш-фиш", „Космос", „Русалка" - голям плаж, и къмпинг „Добруджа", известен още като Шабленска тузла. Стойността на договора е 66 300 лв.
Красимир Кирилов в рамките на два дни заедно с екперт от администрацията и заместник областния управител Красимир Николов извършиха проверка на плажовете в област Добрич, предвид настъпващия активен сезон на летните отпуски - през месеците юли и август. Огледът установи, че плажните ивици без стопани са обозначени с табели, на които е посочено, че са неохраняеми.
Плажовете с наематели и концесионери, също са обозначени по надлежния ред - на табелите е изписан собственикът Република България, както и данните на стопанина на плажната ивица. По надлежния ред са посочени и цените на плажните услуги - чадър, шезлог и шалте.
От пресцентъра на Министерски съвет съобщиха, че от 30 юни 2017 г. започна работа координационният съвет за сътрудничество и институционално взаимодействие в областта на туризма във Варна, а от 03.07.2017 г. ще започне работа такъв център и в Бургас.
Припомняме, че звената са създадени въз основа на споразумение между заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика, министерствата на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството, на труда и социалната политика, на здравеопазването, на земеделието, храните и горите, на туризма, на околната среда и водите, Агенция „Митници", Българската агенция по безопасност на храните, Националната агенция за приходите, Комисията за защита на потребителите, областните управители на Варна, Бургас и Добрич. Целта е да се централизира и координира провеждането на всички проверки по българското Черноморие, за да се осигури спокойно и успешно протичане на летния туристически сезон 2017 г.
Вицепремиерът Валери Симеонов ще присъства на първите заседания на координационните центрове в Бургас и Варна.



Актуално

съобщение

анкета