Областният управител участва в заседание, свикано от вицепремиера Валери Симеонов

Областният управител Красимир Кирилов участва в работно заседание на Областния координационен център по проблемите на летния сезон, свикано от заместник-министър председателя Валери Симеонов. Работната среща се проведе във Варна, където, с оглед изпълнението на приетата програма за сътрудничество и институционално взаимодействие през 2017 г. по Черноморието, центърът бе създаден за съгласуваност и координация на действията с кабинета на вицепремиера и заместник министър-председател по икономическата и демографска политика Валери Симеонов. В рамките на заседанието се обсъдиха предприетите мерки от институциите по гарантиране спокойствието и сигурността в летните курорти, сподели Кр. Кирилов.

Припомняме, че с цел по-добра координация и безпроблемно протичане на отдиха на български и чужди туристи на Черноморското крайбрежие в област Добрич още през юни Областният управител свика работна среща, на която бяха набелязяни конкретни действия и се обсъдиха механизмите за работа.

На срещата във Варна се отчете ситуацията до момента, като за територията на нашата област няма сериозни нарушения, сподели след заседанието Красимир Кирилов. „Общо бе отчетено, че засиленият контрол от страна на институциите дава отражение и сигналите за наднормени нива на шум от заведенията след 23 часа са по-малко. Вицепремиерът заяви, че има подадени множество сигнали на разкритата гореща линия, които са стигнали до неговия кабинет и са предприети мерки по отстраняване на нарушенията. Валери Симеонов каза още, че при нужда може да се предприемат и промени в нормативната уредба, но към момента счита, че проблемът с нарушаване на спокойствието на туристи и жители по морското крайбрежие от собственици на заведения и хотели, може да се реши с поднормативни актове на ресорните министерства и по-чести проверки от страна на общините“ – добави още Кр. Кирилов.

Във връзка с поетите ангажименти, Областният управител ще координира взаимодействието между институциите на местно равнище и ще следи стриктно за спазване на реда и осигуряване на спокойствието на чуждите и български гости по Добруджанското Черноморие и населените места в периода от 24.00 ч.-08.00 ч., както и да се преустановят незаконните практики в сферата на търговията и туристическата дейност.




Актуално

съобщение

анкета