Да бъдем активни в капманията "Да изчистим България"

За поредна година Областният управител Красимир Кирилов подкрепя националната кампания „Да изчистим България", организирана от bTV Media Grоup. Той апелира повече добруджанци да се включат в есенното почистване - на 16 септември 2017 г., за да живеем в по-добра среда.
Организаторите са избрали спортна концепция за инициативата. Всеки регион ще бъде участник в състезанието за събиране на зелени точки на картата на инициативата. Всяка област може да бъде отбор, като всяко изчистено и маркирано място на 16 септември се брои за точка. Всяка добра практика, споделена на картата, която елиминира боклука по интересен и различен начин след Деня на голямото почистване, също носи актив в турнира.
Победител в състезанието е областта, събрала най-много зелени точки в края на кампанията. В кампанията ще бъде направена и допълнителна номинация за най-активните училища, компании и неправителствени организации.
Областният управител изпрати уведомително писмо до общините за кампанията. Нужните материали за почистване са осигурени от Министерство на околната среда и дарители и те ще бъдат доставени на общините, заявили участие в кампанията. И тази година има осигурени ваучери за гориво за извозване на събраните отпадъци.


Прикачени файлове


Актуално

съобщение

анкета