Областният управител наблюдава демонстративно пожаро-тактическо учение

Днес, 26 септември 2017 г., Областният управител Красимир Кирилов наблюдава демонстративно пожаро-тактическо учение, организирано и проведено от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Добрич.
Първата част на занятието се проведе в зала „Европа" в Областна администрация, където бе презентирана целта на учението пред приъстващите представители на регионални дирекции от Разград, Търговище, Шумен, Силистра и Варна. Задачата бе ограничаване и ликвидиране на последствия от самолетна катастрофа със самолет на селскостопанска авиация, възникнал пожар и промишлен инцидент, свързан с изтичане на пропан-бутан в складовото стопанство за втечнен газ на „Топливо" АД. Въпреки дъжда, огнеборците от РД ПБЗН Добрич демонстрираха висок професионализъм и заедно с екип от Специализирани дейности - Варна, показаха добро взаимодействие, координация и техника за спряване с инциденти от подобен характер. На територията на „Топливо" АД, където е паднал селскостопански самолет и се е запалил, пристигнаха екипи, които евакуираха пострадалия пилот и се заеха с ограничаване на пожара и охлаждане на намиращите се в непосредствена близост цистерни с газ. От мястото на инцидента бе евакуирана влакова композиция. Въпреки възникване на аварийна ситуация и спиране на водоподаване, охлаждането продължи от страна на пожарникарите, определена бе и заразената с инсектицид зона и бяха предприети мерки за защита както на пожарникарите. Участие в учението взеха доброволци от БЧК Добрич, както и екипи на Центъра за спешна медицинска помощ и Областна дирекция МВР. Учението бе наблюдавано и от директора на ОД МВР - Добрич, комисар Николай Спасов.
В края на демонстрацията директорът на РДПБЗН Добрич, Дарин Димитров заяви, че ще бъде направен анализ на учението за подобряване на координацията и взаимодействието между институциите и съседните регионални дирекции с цел подобряване на работата за защита на населението.



Актуално

съобщение

анкета