Областният управител и депутат от ПП ГЕРБ се поклониха пред паметта на българи, загинали в Първата световна война и погребани в Румъния

Областният управител Красимир Кирилов, депутатът от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова, главният експерт „Военни паметници“ в дирецкия „Социална политика“ в Министерство на отбраната Радослав Симеонов и заместник областният управител Красимир Николов почетоха паметта на загинали български войни по време на Първата световна война, погребани в румънското село Аджъгьол.

В съботния ден по инициатива на народния представител Д. Димитрова и със съдействието на Областния управител бе отслужена панихида от български и румънски свещеници по повод годишнина от възстановяването на българския военен паметник в румънското село. В събитието участваха група добричлии, сред които и Юлияна Гианти – дарител и потомък на загинали във войните.

Добруджанци бяха посрещнати от кмета на село Аджигьол и общински съветник, които също отдадоха почит на погребаните 40 български войни, загинали по време на Първата световна война.

 

Областният управител Красимир Кирилов, народният представител Даниела Димитрова, главният експерт Радослав Симеонов и заместник областният управител Красимир Николов положиха цветя и пред плочата на Васил Левски в село Михаил Когълничану, където Апостолът е учителствал близо година. Групата посети и други паметни места, свързани с българската история в Румъния – църкви, гробове на възрожденци.




Актуално

съобщение

анкета