С концерт Шабла отбеляза 10 г. от членството на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС

Концерт, посветен на 35 г. Градски духов оркестър в Шабла, 123 г. от основаването на НЧ „Зора 1894", 10 г. от членството на България в Европейския съюз и Българското председателство на Съвета на ЕС се проведе на 16.11.2017 г. от 18.00 часа в НЧ „Зора 1894" в Шабла. Гости на тържествения концерт бяха Областният управител Красимир Кирилов, заместник областният управител Красимир Николов, кметът на Община Шабла Мариян Жечев, председателят на ОбС Шабла д-р Йорданка Стоева, представител на евродепутата Емил Радев, културни дейци, общински съветници, жители на Шабла.
Всички те се запознаха с предстоящото председателство на България на Съвета на Европа. Секретарят на културния институт Георги Стефанов подчерта, че страната ни има защо да се гордее, че е част от голямото европейско семейство и припомни, че благодарение на подкрепата на ЕС днес читалището е реновирано и е съвременен дом на културата. Освен читалището чрез реализирани проекти с европейско финансиране Шабла има обновена градска среда, стадион, припомни още читалищният секретар.
Със свои изпълнения зарадваха публиката детски танцов състав „Бърборино", Градски духов оркестър Шабла с диригент Панко Добрев, фолклорна група „Добруджанка". Много настроение внесоха със своите изпълнения и малките мажоретки от Мажоретен състав при ОДК, а всички на крака аплодираха изпълнението на младежки танцов състав „Българка" при НЧ „Зора 1894" с ръководители Гергана Дафова и Стоян Господинов, които очароваха с „Фолклорна магия".



Актуално

съобщение

анкета