32 машини работят по всички направления в област Добрич. Пътищата са проходими при зимни условия

Обстановката в област Добрич към 10.00 часа по данни на оперативните дежурни е нормална. Всички пътища са проходими при зимни условия. Затворен за движение временно е само път II-29 Варна - Добрич поради снеговалеж, силен вятър и изтегляне на аварирали тежкотоварни автомобили на територията на Областно пътно управление Варна. 32 машини работят по всички направления.
Няма сигнали за възникнали проблеми от вредното въздействие на водите, вследствие на повишени водни нива във водните обекти на територията на областта.
Около 90 населени места в областта са без електрозахранване, като най-много села без ток са в община Добричка - около 50. Електрозахранване няма в 21 села в община Генерал Тошево, 8 - в община Крушари, 5 - в община Каварна. Има села без ток и в общините Балчик и Шабла.
Нарушено е водоподаването в цялата област, тъй като няма електрозахранване на помпените станции в областта.
Към 10.00 часа температурата бе 0 градуса по Целзий. Вятърът е със скорост 5 м/сек, като на моменти поривите му достигат до 12 м/сек. Снежната покривка е 6 см. Валежът продължава и се образуват навявания.Актуално

съобщение

анкета