Областният управител Красимир Кирилов почете паметта на освободителите на Добрич

prev next
Областният управител Красимир Кирилов почете паметта на освободителите на Добрич от османско владичество. Днес, 27 януари 2018 г., се навършват 140 г. от освобождението на града по време на руско-турската освободителна война 1877-1878 г.
Паметната дата бе отбелязана с поклонение и полагане на цветя на паметника на ген.-лейтенант Цимерман и военноисторическа реконструкция, организирани от Община град Добрич и НД „Традиция" - РК „46-и пехотен Добрички полк". Гости на церемонията бяха Н.Пр. Генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук, директорът на Руския културно-информационен център в България Павел Журавльов, народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова, вицеадмирал Пламен Манушев, народният представител от ВМРО Йордан Йорданов, народният представител от Бургаски многомандатен избирателен район от НФСБ Йордан Апостолов, кметът на общината, председателят на Общински съвет град Добрич, представители на политически сили, граждани и общественици.
В обръщението си към жителите на Добрич Н. Пр. Сергей Лукьянчук благодари на Областния управител и кмета на Добрич за добрата грижа за паметниците на руските войни и пожела благополучие на всички. Паметта на загиналите за свободата на Добрич бе почетена с едноминутно мълчание.
От 11.30 часа Областният управител и народните представители наблюдаваха военноисторическата реконструкция в центъра на града, пресъздаваща най-важните моменти от посрещането на руските войници в освободения град преди 140 години.



Актуално

съобщение

анкета