Отворен за движение е само пътят Добрич - Варна

Затворени за движение на моторни превозни средства са всички пътища на територията на област Добрич, информират от Областно пътно управление. През нощта и към момента единствената пътна артерия, която е отворена за движение е пътят Добрич - Варна. Областният управител Красимир Кирилов призовава да се пътува само, ако е наложително. Със стихването на вятъра пътноподдържащата фирма започва поетапно почистване на основните направления. 4 роторни снегорина се движат по направление Добрич - Генерал Тошево - Кардам - границата, друга техника е насочена за почистване и отваряне на пътищата Добрич- Силистра и Добрич - Балчик.

Заради силния вятър има прекъсване на електрозахранването в населени места на територията на общините Шабла и Каварна. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите. Заради липса на електрозахранване на места е възможно да има и смущения във водоподаването.

Служителите на пожарната през нощта са оказвали помощ на закъсали хора с автомобили в цялата област. По данни на началника на Регионално управление на образованието Жоро Тошков днес ще е неучебен ден за всички 7 общини в областта. До края на работния ден вчера в РУО не е пристигнала заповед само за учебните заведения на територията на община Балчик.




Актуално

съобщение

анкета