Създадена е организация и се извозват болните на хемодиализа до МБАЛ Добрич

Към 13.00 часа няма промяна на пътната обстановка в областта, информира оперативният дежурен в Областния съвет за сигурност, на база подадена информация от Областно пътно управление. Проходим при зимни условия продължава да е само пътят Добрич - Варна, като апела е да не се пътува, ако не е наложително. Все още затворени за движение са следните пътища от републиканската пътна мрежа I-9 Дуранкулак - Кранево, II-27 Балчик - Добрич - Бдинци, II-29 Добрич - Ген. Тошево - ГКПП Йовково, II-71 Албена - Добрич - Силистра, III-207 Жегларци - Тервел - Честименско, III-293 Добрич - Крушари, III-296 Генерал Тошево - Каварна, III-2075 Орляк - Зърнево, III-2077 Честименско - Каблешково - Шумен, III-2702 Ген.Киселово - Одринци, III-2903 Ген. Тошево - Росица, III-2904 Кардам - Дуранкулак, III-2932 Крушари - Росица, III-7005 Добрич - Житница - Балик, III-7102 Тервел - Ангеларий, III-7103 Оногур - Крушари, III-7106 Карапелит - Кочмар, III-9002 Ген. Тошево - Царичино и III-9701 Добрич - Сърнино. Работи се по всички направления.
От ОД МВР информират, че в цялата област има много закъсали автомобили и микробуси. Служителите на РД ПБЗН са оказали техническа помощ на екип на Спешна помощ за родилка от с. Лозенец, която е настанена в МБАЛ Добрич. Създадена е организация и със съдействие на РД ПБЗН има списък от 25 човека за хемодиализа, които своевременно се извозват с 5 линейки. Областният управител и председател на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия изпрати писмо до кметовете на общини в областта с апел да се предприемат действия и създаде организация в помощ за транспортиране на болните на хемодиализа. В писмото си Красимир Кирилов апелира да се проведат разговори и да се транспортират и родилки с термин до 4 март 2018 г., включително, тъй като има предупреждение за ново влошаване на времето - усилване на снеговалежа през нощта и утре, както и на вятъра.
От електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите вследствие на прекъснати изводи високо напрежение. Смущенията във водоподаването са поради липса на ток.
В областта в момента във всички направления работят 49 машини, като за по сложни участъци съдейства специализирана техника от Велико Търново.
В Община Добричка без водоснабдяване са селата: с. Царевец, Победа, Пол. Свещарово, а без ток - с.Ведрина, Котленци, Победа, Пол. Свещарово.
Проходими при зимни условия от общ. пътна мрежа са:
- с.Дончево - Богдан - Опанец - Драганово
- с. Стожер
- с.Ломница - Овчарово - Сливенци
- с.Добрево - Свобода
Община Балчик няма населени места без ток и вода. В Община Каварна е нарушено електрозахранването в с.Българево, Селце, Крупен,Белгун, Топола,Св. Никола, Камен бряг. С нарушено водоподаване са: с.Българево, Топола, Белгун, Поручик Чунчево, Хаджи Димитър. В Община Ген. Тошево няма населени места без ток и вода. В Община Шабла има наарушено електрозахранване и водоподаване в селата: Дуранкулак, Горичани, Горун, Тюленово. В Община Тервел и Община Крушари няма населени места без ток и вода. От Община Крушари информират, че всички общински пътища са непроходими с изключение на пътищата, които са част от републиканската пътна мрежа.



Актуално

съобщение

анкета