Със заповед на министъра на образованието и науката 28 февруари и 1 март ще са неучебни за учениците от Община Генерал Тошево

В Регионалното управление по образование е получена заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, с която следващите два дни - 28 февруари и 1 март 2018 г., са обявени за неучебни за училищата в Генерал Тошево. Това съобщи началникът на РУО Жоро Тошков. Той добави, че утрешният ден ще е неучебен за всички училища на територията на област Добрич. Към момента на 1 март няма да учат учениците от общините Добричка и Генерал Тошево.
С цел запазването здравето на децата, както и предупреждението за ново влошаване на времето с обилни снеговалежи и силен вятър, днес - 27.02.2018 г., Областният управител Красимир Кирилов и началникът на РУО Добрич Жоро Тошков изпратиха писмо до министър Вълчев с искане ваканцията за училищата в област Добрич да продължи до 2 март 2018 г., включително. Разпореждане от Министерството на образованието и науката е нужно, тъй като местната власт изчерпа възможностите, които й се предоставят по закон.



Актуално

съобщение

анкета