Областният управител апелира да подкрепим кампанията „Великден за всеки“

Областният управител Красимир Кирилов се обръща с апел към всички жители на област Добрич да подкрепят третото издание на националната кампания „Великден за всеки" - „Дари празник на баба и дядо", която стартира официално днес, 07.03.2018 г., и е под патронажа на Омбудсмана на Републиката.
За поредна година се набират както хранителни продукти, така и парични средства, които ще бъдат разпределени във ваучери от по 20 лв. всеки и раздадени седмица преди Великден на най-уязвите хора - нашите майки и бащи.
Тези, които решат да дарят средства, могат да направят това по банкова сметка в УниКредит Булбанк, където има разкрита такава за целите на кампанията с титуляр Български Червен кръст:
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF

или
със SMS 1255 на стойност 1 лв., освободен от ДДС,
както и чрез
On-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg.
В рамките на първите две издания на кампанията са били събрани тонове храни и близо 1 млн. лв., с които са подпомогнати над 60 хиляди пенсионери, припомнят от институцията Омбусдман на Републиката. Оттам уточняват още, че ваучерите ще бъдат разпределени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ и с тях ще бъдат подкрепени онези пенсионери, които няма да получат надбавка от правителството. Храната, заедно със социалния патронаж по места, ще бъде раздадена на нуждаещите се хора и семейства.
„Да протегнем ръка, да дарим според възможностите си, за да направим празника на хората от третата възраст възможен и доставим радост на баба и дядо, майка и татко", апелира Областният управител Красимир Кирилов.



Актуално

съобщение

анкета