Заключителна пресконференция на Областния управител за 2009 година

 

     Пред журналистите от Добрич, Областният управител заяви: 

     При встъпването си  в длъжност преди 4 месеца, заложих като основен принцип в своята работа да изпълнявам правомощията си в рамките на закона,  и в съответствие с  политиката на Правителството на европейското развитие на България.

Приоритетите, на които съм подчинил дейността си, и които са заложени в Стратегическия план за развитие на Областна администрация, са  в посока на:

  • - подобряване на ефективността на администрацията чрез пълно прилагане на нормативната база, определяща нейните задължения,
  • - постигане на прозрачност, отчетност и подобряване на механизмите за контрол,
  • - подобряване на междуведомствената координация,
  • - подобряване на качеството на административното обслужване на гражданите и бизнеса.

      С моя екип положихме основите на едно добро взаимодействие с държавните институции и местните власти, с бизнеса и браншовите структури и организации. Смея да твърдя, че още с първите  стъпки, реализирахме конкретни действия в тази посока.

     В съответствие с антикризисната програма на правителството, а и като стил на отговорното управление,  от самото начало на встъпването ми в длъжност в Областна администирация, бяха предприети мерки по отношение на финансовата дисциплина и управлението на държавната собственост.

     През изминалия 4- месечен  период  под ръководството на новия управленски екип бе свършена интензивна работа в няколко направления:

  • -   В изпълнение на правителствената програма  за ускорено модернизиране на публичния сектор, в Областна администрация се работи активно в посока оптимизиране на качеството, ефективността и достъпността на предоставяните услуги за населението, с цел повишаване на удовлетвореността от административното обслужване.
  • -   Постига се прозрачност и отчетност, действат механизмите за контрол.
  • - Подобрява се междуведомствената координация и партньорството с всички заинтересовани страни.

     Мултимедийна презентация проследи основни акценти от публичната дейност на Областния управител и екипа му през изминалите четири месеца в няколко направления: „Срещи с местните власти и с представители на държавните структури", „Координация на регионално ниво: регионални и областни съвети и комисии", „Международно сътрудничество", „Работа по национални, регионални и местни проекти".

     Областният управител отговори на въпроси по отношение на въведената от него стриктна финансова дисциплина и антикризисна програма; въпроси, касаещи държавната собственост и разпореждането с нея; проблеми с наемателите на държавни имоти- сред тях и политически партии; заведени дела срещу длъжници.

 

 

 



Прикачени файлове


Актуално

съобщение

анкета