Областният управител получи покана за 6-ата открита фолклорна хоротека

Кметът на добричкото село Бранище Димитър Николов се срещна с Областния управител Красимир Кирилов и го покани да бъде част от предстоящата шеста открита фолклорна хоротека. Организатори на събитието, което ще се проведе от 10.00 часа на 12 май 2018 г. на стадиона в селото, са кметство село Бранище и НЧ"П.Р.Славейков - 1942". Хоротеката е с медийна подкрепа на медийна група "Добруджа". При срещата с Кр. Кирилов кметът на селото сподели, че мероприятието е без конкурсен характер и без такса за участие, като покани са отправени към всички клубове за фолклорни танци и хора обичащи българското хоро от област Добрич и областите Варна и Силистра.
Хоротеката вече се наложи и е част от пролетния календар на добруджанското село и област Добрич, сподели още Д. Николов с Областния управител. Той сподели още, че миналата година в рамките на събитието бе изиграно и уникално добруджанско хоро, с което стотиците участници „изрисуваха" контурната карта на България.
Тази година отново ще имаме изненада за нашите гости и участниците в шестото издание на хоротеката - специален гост ще бъде Илия Луков, който ще зарадва всички със своите изпълнения, добави още кметът на село Бранище.Актуално

съобщение

анкета