Областният управител участва в работна среща за подготовката на летния туристически сезон

Днес, 03 май 2018 г., Областният управител Красимир Кирилов участва в работна среща във Варна, свикана от министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова. Темата на срещата е подготовката на туристически сезон Лято 2018 и готовността на институциите и организациите в областта на туризма за осигуряване на безпроблемното му протичане. Заедно с Кр. Кирилов от област Добрич в заседанието участва кметът на Шабла Мариян Жечев, директорът на РЗИ Добрич - д-р Светла Ангелова, представители на Областно пътно управление и Областна дирекция безопасност на храните. В работната среща участват също Областния управител на Варна Стоян Пасев, кметът на морската община Иван Портних, представители на туристическия бранш от областите Добрич и Варна.
Областният управител Красимир Кирилов докладва готовността на област Добрич за осигуряване на безопасното протичане на туристическия сезон, като заяви, че е създадена организация за съдействие между институциите. Представител на Областно пътно управление Добрич информира министър Ангелкова, че до средата на месец юни се предвижда да приключи ремонта на пътя Добрич-Варна.
Кметът на Шабла Мариян Жечев постави на вниманието на г-жа Ангелкова проблема с бивакуването на територията на общината, както и потърси съдействие за справяне с популацията на комари в района на езерата.
Сред основните проблеми, които се дискутират по време на работната среща е и физическото присъствие на служители на реда в курортите и курортните селища по Черноморието.
Доклади за готовността и мерки за осигуряване на спокойствието на гостите на българското Черноморие докладваха представители на МВР и Гранична полиция. Представителите на туристическия бранш поставиха въпроси пред министъра на туризма, свързани с наемането на кадри от страни от ЕС и извън него. Сред поставените въпроси са и гостите от Русия и тенденциите на руски пазар за лято 2018.



Актуално

съобщение

анкета