Съветът на децата вече има свое лого

Специална комисия избра победителя в конкурса за лого на Съвета на децата. Предложението на ученика от гр. Карнобат Абдулуахаб Фахир Жабаси единодушно бе класирано на първо място, информират от пресслужбата на Държавна агенция за закрила на детето.
От ДАЗД уточняват, че момчето дори е описало по какъв начин неговото лого е свързано с дейността на детския консултативен орган към председателя на Агенцията: „Стилизираното глухарче е символ на детските мечти и копнежи, на приятелството. Малко цвете, което разпръсква щастие и надежда. Но може да бъдат и деца, седнали около маса, на различна възраст, с различни съдби, със свои мечти и мнения, обединени от обща кауза - да споделят своя опит и заедно да намерят решение на проблемите. Добитата мъдрост и ползотворните идеи ще се разпръснат, за да засеят зрънцето на надеждата".
Второ място е за творбата на 9-годишния Георги Димитров от ОУ „Братя Миладинови", гр. Бургас. А трето - за предложението на Петя Димитрова (7 г.) от гр. Русе.
Специална грамота ще бъде връчена на ОУ „Братя Миладинови", гр. Бургас, за най-голям брой подадени рисунки.
Комисията за избор на лого е била съставена от представители на Съвета на децата, преподаватели по изкуствата в средното и висшето образование и експерти. Оценките на журито са базирани на следните критерии: интерпретация на темата /идеен замисъл и яснота/, креативност и оригиналност на творбата, универсалност на посланието.
Целта на конкурса бе широк кръг от деца да се запознаят с дейността на Съвета на децата и да визуализират по най-добрия начин неговата същност и роля в живота на младите хора в страната. Награждаването на победителите ще се проведе до края на м. юни 2018 г., допълват от ДАЗД.
Припомняме, че миналата година Областният управител изпрати постъпилите от общините предложения за членове на Съвета на децата и в резултат на направения подбор Инна Куцарова от ЕГ „Гео Милев" стана член на Съвета на децата, който е консултативен орган към ДАЗД.



Актуално

съобщение

анкета