Заместник областният управител Кр. Николов пожела успешна жътва и пълни хамбари на земеделците

Националната асоциация на зърнопроизводителите и Асоциацията на българските зърнопроизводители 2006 бяха домакини днес - 02.07.2018 г., на ритуално зажънване на ръжта за тазгодишния Хляб на мира, в рамките на изпълнявания от 12 държави - членки проект „Хляб на мира". Гости на събитието бяха заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев, заместник областният управител Красимир Николов, директорите на Областна дирекция „Земеделие, храни и гори" инж. Десислава Иванова и на ДФ „Земеделие" Ивайло Йорданов, председатели на кооперации и сдружения на земеделците в областта и страната, директорът на Добруджански земеделски институт Илия Илиев, кметът на румънското село Алвещи - Георги Молдован, представители на институции.
Водосвет за добър урожай отслужи Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, който пожела реколтата да е успешна в резултат на добро сътрудничество и честна конкуренция. Негово Високопреосвещенство благослови всички с думите: „Бог да бъде с Вас"!.
Заместник-министър Ат. Добрев поздрави българските стопани, като сподели, че чрез участието си в проекта, стартирал през 2013 г. по повод 25-ата годишнина от падането на Берлинската стена, страната ни подкрепя идеята за обединена Европа. Той пожела на стопаните спорна жътва и изрази надежда, че родните зърнопроизводители ще приберат добра реколта в хамбарите.
От свое име и от името на областния управител поздрав към домакините и земеделските производители поднесе заместник областният управител Красимир Николов. Той благодари на земеделците за труда, който полагат и произвеждат хляб, който от древността до днес е символ на благополучие, успех и мир на земята, като пожела успешна жътва.
Благодарност за подкрепата към всички присъстващи от името на земеделците в страната поднесе Стилиян Стоянов - член на УС на НАЗ и председател на АБЗ 2000. Стоянов сподели, че няма мир без хляб и няма хляб без мир. За нас, земеделците, хлябът на мира е хляб на бъдещето, добави Стоянов.
Деца от Генерал Тошево пуснаха в небето бели гълъби. ДФА „Добруджа" внесоха настроение и със своите изпълнения и поканиха на добруджанско хора присъстващите.Актуално

съобщение

анкета