Областният управител изпрати поздравителни адреси до Президента и Министъра на отбраната по повод 140 г. Българска армия

Областният управител Красимир Кирилов изпрати поздравителен адрес до Президента на Р България и върховен главнокомандващ на Българската армия Румен Радев и Заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод 140 г. от основаването на Българската армия. „20 юли е не просто дата от календара, а повод за гордост и преклонение пред подвига на българското войнство. Създадена със заповед на руския императорски комисар в България след Освобождението, в редиците на Българската армия влиза Опълчението на Родината, допринесло за свободата на Отечеството.
Трудните и тежки битки, претърпените поражения и несгоди не сломяват духа на българските войни и доказателство за това е фактът, че за своите 140 години Българската армия няма нито едно пленено знаме, а подвизите на командири и редници във време на война и мир са многобройни", казва в поздравителния си адрес Кирилов.
Той и заместник областният управител Красимир Николов се включиха в тържественото отбелязване на годишнината, организирано от Военно окръжие Добрич с ръководител капитан Втори ранг Бисер Бонев. Пред мемориала на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа кап. Бонев припомни в кратка ретроспекция славната история на Българската армия. Цветя поднесоха кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, председателят на ОбС Добрич Иво Пенчев, общински съветници, общественици и граждани.
Красимир Кирилов и Красимир Николов се поклониха пред загиналите в Добричката епопея на мемориала, издигнат в чест на войните от Шеста Бдинска дивизия край с. Козлодуйци. Цветя на признателност поднесоха кметът на Община Добричка Тошко Петков, заместник-кметът Дико Иванов, служители, общественици, жители на общината. Представители на Военно окръжие Добрич отдадоха военна почит на героите от 35-ти Врачански пехотен полк и 36-ти Козлодуйски пехотен полк.


Актуално

съобщение

анкета