В Областна администрация работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна - 0888478606

Областна комисия „Военни паметници“ даде съгласие за изграждане на нов военен паметник в кв. „Рилци“

     Днес, 14 август 2018 г., се проведе заседание на Областна комисия „Военни паметници", което бе председателствано от областния управител Красимир Кирилов.

      По първа точка от дневния ред кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов представи предложението на общината за изграждане на нов военен паметник. С реализирането на този проект целим да поправим една несправедливост до момента и оставим за поколенията паметен знак в чест на загиналите и ранени войни от 53-ти пехотен полк, който е бил част от 7 Рилска дивизия, участвали в Добричката епопея през септември 1916 г., заяви Йорданов. Той поясни, че идеята е паметната плоча да бъде монтирана на сградата на читалището в кв. „Рилци", който носи името на 7 Рилска дивизия.

        В хода на дискусията бяха направени предложения относно визията на паметната плоча, която ще е дело на скулптора Христо Илиев. Всички единодушно дадоха съгласие за изграждането на новия военен паметник. Областният управител ще изпрати предложение до министъра на отбраната за съгласувателно становище.
Актуално

съобщение

анкета