Отново гости от Румъния посрещна областният управител

prev next
Втора група ученици от общините Михаил Когълничану, Лумина и Овидий в Румъния, придружени от техни преподаватели и кметове посетиха Областна администрация Добрич и се срещнаха с областния управител Красимир Кирилов.
Както информирахме визитата на децата е в рамките на проект, изпълняван от петима партньори, сред които и общините Каварна и Генерал Тошево. Проектът е насочен към младите хора. На своите млади гости Кирилов пожела здраве, сбъднати мечти и успешна нова учебна година. Децата споделиха, че в северната съседка началото на учебната година е на 10 септември, като добавиха, че доскоро и там първият звънец е звучал на 15 септември.
В групата бе кметът на община Лумина - г-н Роман Йон, който сподели, че майка му е родом от Балчик и добави, че в Лумина, както и в другите две общини има големи български общности.
Главният експерт Левент Назим представи кратка информация и запозна гостите със забележителностите на област Добрич, нейното географско положение, основни икономически отрасли.



Актуално

съобщение

анкета