В Областна администрация работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна - 0888478606

По инициатива на областния управител Художествена галерия Добрич показва изложба „Европейски маршрути“

     По инициатива на областния управител Красимир Кирилов Художествената галерия в Добрич ще покаже рисунки, графики и живопис на двама бележити български творци. Изложбата под наслов „Европейски маршрути", която Кр. Кирилов ще открие на 19 октомври от 17.30 ч. е в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз, чиято работна програма за настоящата година е одобрена с Решение № 396/11.06.2018 г. на Министерски съвет. Покана да бъде гост на откриването на изложбата областният управител изпрати до Почетния консул на Франция и Германия във Варна г-н Недялко Неделчев.
      Съгласно одобрената работна програма от правителството по Приоритет 2 2018 г. е „Година на културното наследство и представяне на многообразието на етноси и култури в Европейския съюз и приносът на Република България към европейските ценности". Чрез събития се цели популяризиране на съвременното европейско изкуство.
     С изложбата „Европейски маршрути" от фонда на Художествената галерия ще бъдат представени на публиката 30 живописни и графични творби, акварели и рисунки на Никола Манев и Стоимен Стоилов. Двамата автори със своите произведения са добре познати в редица европейски галерии и са носители на много престижни награди.Актуално

съобщение

анкета