От Националния институт по метеорология и хидрология при БАН предупреждават за рязко влошаване на времето

prev next
Във връзка с предупреждение от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН за рязко влошаване на времето с обявен оранжев код на територията на областта и силен вятър от запад-северозапад със скорост от 20-25 м в секунда и на места с пулсации, достигащи до 32 м в секунда, областният управител Красимир Кирилов апелира за обезопасяване на сгради, конструкции и елементи, които могат да предизвикат инциденти.
Според прогнозата, днес в следобедните часове започва да нахлува студен въздух, като облачността ще е по-често значителна и на места са възможни превалявания от дъжд. Очакванията на специалистите са максумалните температури да са в граници между 17 и 22 градуса.
През нощта срещу четвъртък от северозапад облачността бързо ще намалява, но с рязко застудяване в отделни райони на Предбалкана е възможно да прехвърчи сняг.
Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. И по крайбрежието след обяд се очаква значително усилване на северозападния вятър. Максимални температури на въздуха и на морската вода - 18°-19°. Вълнението на морето - бъде 3-4 бала.

 
Актуално

съобщение

анкета