Заседание на Щаба за координация към Областния управител

 

     По информация на „Пътно Управление" затворени са пътищата Балчик- Албена- Оброчище- Кранево. Временно са затворени пътищата Добрич- Житница- Пчелник,  Добрич- Владимирово- Червенци, Добрич- Методиево- Преселници- Сърнино, Балчик- Каварна- Дуранкулак.

      Обстановката в общините е следната:
     Балчик: Пътищата се опесъчават, затворени са Балчик- Оброчище и Балчик- Ляхово, Балчик- Каварна е трудно проходим. Навсякъде има електричество и водоснабдяване.

     Крушари: Всички пътищата са затворени с изключение на главният път Добрич- Крушари. Навсякъде има електричество и водоснабдяване.

     Шабла: Село Дуранкулак и с. Граничар нямат ток. Непроходимо, всички пътища са затворени.

     Каварна: Българево, Свети Никола, Камен Бряг и квартали на гр. Каварна са без ток. Българево е и без водоснабдяване. Всички пътища са непроходими. И в тази община ситуацията е най- критична.

     Тервел: Обстановката е нормална (има ток и вода), няма постъпили сигнали за бедстващи, пътищата са затворени по нареждане на кмета.

     Генерал  Тошево: Всички пътища са затворени. Навсякъде има електричество и водоснабдяване.

     Добричка: Всички училища в община Добричка са затворени. Затворени са пътищата Енево- Гешанци- Подслон, Карапилит- Медово- Владимирово, Карапилит- Дрянково- Воднянци- Хитово- Алцек, Владимирово- Бдинци- Вратарите, Победа- Методиево, Стожер- Соколник, Стожер- Дебрене.

     Добрич: Обстановката е нормална, пътищата са опесъчени и проходими. Навсякъде има електричество и водоснабдяване.

      На всички затворени участъци в областта има  присъствие от служители на „Пътна полиция", информира гл. инспектор Жулиян Минев. Няма регистрирани пътно- транспортни произшествия.

     В момента пътят Добрич- Варна е проходим, но има готовност да се затвори , ако пътните служби от Варна алармират за това. Ако това се случи, ще бъде поддържан обходният път през Албена- Златни пясъци.

     Приоритетно ще бъдат обслужени болните на хемодиализа, за което се създава необходимата организация.


     По информация на началника на РИО - Добрич, Рина Иванова днес са преустановени  учебните занятия за всички училища в общините Каварна, Добричка, Крушари, Балчик и Шабла. В община Генерал Тошево учат три училища, в община Тервел - едно. Провеждат се учебни занятия в община Добрич.

     Предстои обявяването на неучебни дни от 19 до 21 януари от кметовете на  общините  Балчик, Крушари, Каварна, Шабла, Генерал Тошево и Добричка.

     Щабът за координация апелира към гражданите да се въздържат от  излизане  с автомобили.

     На следващо заседание утре, щабът ще реагира според динамиката на ситуацията.

 

 

 




Актуално

съобщение

анкета