Областният управител Красимир Кирилов се поклони пред паметта на освободителите на Добрич

     Областният управител Красимир Кирилов, депутатите Даниела Димитрова – ГЕРБ, Йордан Йорданов - „Обединени патриоти“, кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, председателят на ОбС Добрич Иво Пенчев, общински съветници, общественици, представители на политически партии, граждани, представители на руската общност, живееща в Добрич, участваха в общоградското поклонение по повод 141-вата годишнина от Освобождението на Добрич от османско владичество. В тържественото отбелязване на годишнината участваха и реанактори от национално дружество „Традиция“.

         В словото си кметът Йорданов подчерта, че именно такива паметни дни като този ни събират като общност. Думи на благодарност към Областна администрация и Община град Добрич за доброто съхранение и грижи на руските паметници отправи Генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов. Дипломатът заяви, че няма да потънат в забвение славните дела на руските войни и българското опълчение и пожела благополучие и просперитетт на руско-българските взаимоотношения.

         С едноминутно мълчание, залп и полагане на цветя и венци признателните жители на Добрич почетоха паметта на освободителите.




Актуално

съобщение

анкета