Ученички от ПГ ТОЛП поздравиха областния управител Кр. Кирилов за св. Валентин

prev next
     Ученички от девети клас в Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост и тяхната преподавателка Нуртен Асан гостуваха на областния управител Красимир Кирилов. Повод бе празника в днешния ден - св. Валентин. Тийнейджърите поздравиха Красимир Кирилов и му поднесоха валентинка със стихове, посветени на любовта от Петя Йорданова - член на Съюза на българските писатели, един от инициаторите за създаването и провеждането на Националния литературен конкурс "Поетични хоризонти на българката". Съставител на първите сборници, включващи наградените поетични творби от конкурса. Преподавателката и момичетата споделиха, че по повод празника са изготвили валентинки за своите приятели и съученици със стихове и на други български поети.
     Областният управител Красимир Кирилов благодари на девойките и им пожела да обичат и да бъдат обичани, да са здрави и щастливи.
     Заместник областният управител Красимир Николов бе гост на празника на лозаря в село Одринци. Жителите на селото се събраха в двора на Георги Градинаров, който официално бе коронован за Цар на виното. Най-опитният от всички жители на Одринци, познати със своята градинарска продукция - Цветан Иванов, поздрави всички с празника, заряза ритуално лозето. Вдигнаха се наздравици с пожелания за добра реколта и пълни бурета с вино, здраве и поводи за радост. Поздрав към всички отправи заместник областният управител Красимир Николов, като подчерта, че св. Вмчк Трифон е покровител не само на лозарите, а и на градинарите, соколарите и кръчмарите. От свое име и той пожела здраве и добра реколта. С хора и песни, поднесени от групата за автентичен фолклор към читалището в село Одринци празникът продължи.



Актуално

съобщение

анкета