Министър-председателят откри нови мощности в завод за олио в село Карапелит

Министър-председателят Бойко Борисов заедно с изпълнителния директор на „Клас олио“ в село Карапелит Ерхан Фикрет откриха нови мощности за производство в завода в Карапелит. На събитието присъстваха народните представители Пламен Манушев, Даниела Димитрова, кметът на община Добричка инж. Тошко Петков, заместник-министър председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, областният управител Красимир Кирилов и заместникът му Живко Желязков, Б. Борисов благодари на работниците, като подчерта, че именно благодарение на техния квалифициран труд се реализират инвестиции. „Това е индустриализация и повишаване на доходите“ – каза Борисов и подчерта, че правителството е създало добри условия за всички инвеститори. Премиерът подчерта, че заводът е изграден изцяло в края на 90-те години и в него работят 200 души. Той сподели, че дуалната система на обучение е успешна и посочи като пример „Клас олио“, които инвестират в образованието на кадри, създавайки своя паралелка с преподаватели в училището в Карапелит.

Той и гостите разгледахаМинистър-председателят Бойко Борисов заедно с изпълнителния директор на „Клас олио“ в село Карапелит Ерхан Фикрет откриха нови мощности за производство в завода в Карапелит. На събитието присъстваха народните представители Пламен Манушев, Даниела Димитрова, кметът на община Добричка инж. Тошко Петков, заместник-министър председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, областният управител Красимир Кирилов и заместникът му Живко Желязков, Б. Борисов благодари на работниците, като подчерта, че именно благодарение на техния квалифициран труд се реализират инвестиции. „Това е индустриализация и повишаване на доходите“ – каза Борисов и подчерта, че правителството е създало добри условия за всички инвеститори. Премиерът подчерта, че заводът е изграден изцяло в края на 90-те години и в него работят 200 души. Той сподели, че дуалната система на обучение е успешна и посочи като пример „Клас олио“, които инвестират в образованието на кадри, създавайки своя паралелка с преподаватели в училището в Карапелит.

 

 

Той и гостите разгледаха предприятието, което произвежда олио и изнася продукцията си страните от Европейския съюз, а отпадъчния шрот от производството ежемесечно с кораби изнася за Китай и арабски страни. предприятието, което произвежда олио и изнася продукцията си страните от Европейския съюз, а отпадъчния шрот от производството ежемесечно с кораби изнася за Китай и арабски страни.




Актуално

съобщение

анкета