150 300 броя бюлетини доставят за втори тур на местните избори в област Добрич

     В неделя - 3 ноември 2019 г., ще се проведе втори тур на местните избори. На територията на област Добрич за кмет на община балотаж ще има в град Добрич, община Добричка, Тервел и Каварна. За избора на кмет на Добрич са доставени 90 хил. броя бюлетини. От всички общини, в които се избира и кмет на кметство заедно с кмет на община, втори тур няма да се провежда в община Шабла.
     В община Добричка освен за кмет на общината, кмет на кметство ще избират в селата Батово, Ведрина, Житница, Овчарово, Одърци и Смолница. За вота в общината и населените места доставените бюлетини са общо 22 хиляди броя.
     В община Генерал Тошево на втори тур кмет на кметство ще избират в с. Росица и доставеният броя бюлетини за вота е 300 броя. В община Балчик за доверието на избирателите на втори тур ще се явят стигналите до балотажа кандидати за кметове на селата Оброчище, Сенокос и Соколово. Общият брой доставени бюлетини са 3 200 броя.
     В община Каварна ще се избира на втори тур кмет на общината и кмет на с. Българево, за което са доставени общо 15 100 броя бюлетини.
     В община Крушари ще има втори тур за избор на кметове на селата Северци и Лозенец, за което са доставени общо 700 броя бюлетини.
     Кмет на община ще бъде избиран между двама кандидати в Тервел в неделния ден. На втори тур вота си ще упражнят още веднъж за кмет на кметство жителите на селата Балик, Безмер, Каблешково, Орляк и Полковник Савово. Общият брой на доставените бюлетини за балотажите в община Тервел е 19 000 броя.Актуално

съобщение

анкета