Уважаеми жители на област Добрич,

                                       Уважаеми жители на област Добрич,

      В момента всички ние сме изправени пред изпитание. България, както и редица други страни на всички континенти, полага максимални усилия да бъде преодоляно разпространението на новия коронавирус.
                             Уважаеми съграждани, скъпи добруджанци,
     Знам, че не е лесно изведнъж да пренастроим ежедневието си в друг ритъм, но като областен управител и като човек, Ви уверявам, че държавата в лицето на всички институции полагат максимални усилия за справяне с разпространението на заразата. Затова се обръщам с апел към всеки един от Вас - нека бъдем отговорни и дисциплинирани. Нека всеки един от нас да подкрепи мерките, които Министерски съвет и Народното събрание вземат в името на най-ценното човешко богатство - нашето здраве, здравето на децата ни, здравето на родителите ни, на нашите баби и дядовци. COVID-19 постави на изпитание цялото общество, но имаме примера на Китай, където с много дисциплина разрастването на броя на заразените бе овладяно. Това трябва да направим и ние сега. Апелирам да не се поддаваме на паника.
                          Скъпи приятели,
     Препоръчвам Ви да не се доверявате на съмнителни и непроверени източници на информация. Следете актуалните новини чрез официалните сайтове и медии. Не вярвайте на всяка публикация в социалните мрежи. Следете на страницата на Министерство на външните работи актуалните препоръки и ограничете пътуванията си извън граница. Бъдете отговорни в ежедневието си и спазвайте социална и лична хигиена. Доверете се на медицинските специалисти, които най-добре ще Ви посъветват.
     Нека не допускаме страхът да ръководи ежедневието ни. Като народ сме доказали, че можем да бъдем обединени и силни. Сега е момент, който изисква от всеки от нас отговорност, дисциплина и единение от всички ни. Убеден съм, че ние можем да го постигнем и трябва. Вярвам и съм сигурен, че с разум, доверие, отговорност и дисциплина ще преодолеем предизвикателството.
     Призовавам всеки един за търпение, воля и разум. Бъдете здрави!

С уважение,

КРАСИМИР КИРИЛОВ
Областен управител на област Добрич
Актуално

съобщение

анкета